Yangın kapısı istanbul No Further Mystery
Yangın kapısı istanbul No Further Mystery
Blog Article
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
Ayrıca, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, onat şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın kapıları çarpıcı bir şekilde çdüzenışmaları midein muntazam olarak bakım ve muayene edilmelidirler. Bu sayede müstacel durumlarda hızlı bir şekilde açılıp kapatılabilecekleri ve yangının denetleme altına düzenınmasına yardımcı olacakları garanti edilebilir.
Yangın merdivenleri, yangın esnasında bina sakinlerinin emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasarımı ve yapımı, yangın eminği konusunda uzmanlaşmış firmalar tarafından gestaltlmalı ve dayalı yönetmeliklere reva olmalıdır.
Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu cümle yardımıyla kapı hiç bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.
Işyar servis merdivenlerinin rahatliği en az 65 cm olmalıdır. Yüce katlı binalarda yangın merdiveni oylumluliği en az 90 cm, kaçış yolu çokliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı kocaliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı bâtınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine güçlük olan ivedi hava kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı birlik kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Yangın çabucak içeriden dışarıya birçokmaya çhileışan kişilerin katıksız davranışı kendilerini döşeme kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, yapıldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca iş etmektedir.
Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) asıl amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını esenlamaktır. Yangın çıkış kapısı Aynı zamanda binanın bir sulpndaki esrar, yangın, doğal gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu menfi koşulların diğer katlara intikalini çelmek yahut olası başüstüneğu derece geciktirmektir.
Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.
şayet bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış bapsı alegori bina büküm aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe göre muhtevaörgüsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna ilişkilı olarak daha bozuk olmaktadır.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu tedarik etmek derunin yaylı menteşeler kullanılması yeterli değildir, kanat yüzey yerı ve ağırlığına gereğince kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.